NEPREHLIADNITE:

Závery V. medzinárodnej konferencie ARMS

Pri príležitosti 20. výročia prijatia Zákona o mediácii na Slovensku a 10. výročia vzniku Asociácie rodinných mediátorov Slovenska sa v Bratislave v dňoch 15. - 16. marca 2024 uskutočnila V. medzinárodná konferencia o aktuálnom stave využívania mediácie pri riešení rodinných konfliktov pod názvom 20 ROKOV MEDIÁCIE NA SLOVENSKU: CIELE A REALITA RIEŠENIA RODINNÝCH SPOROV. Nad podujatím prevzala záštitu prezidentka Slovenskej republiky pani Zuzana Čaputová.

Povinné vzdelávanie mediátorov v roku 2024

Ministerstvo spravodlivosti SR aj v roku 2024 organizuje odborné semináre pre mediátorov.  Ponúknuté sú dve témy - jedna právna a druhá zameraná na sociálne zručnosti. Mediátor si tak môže vybrať, ktorú tému, kedy a v ktorej vzdelávacej inštitúcii absolvuje.

V. medzinárodná konferencia o rodinnej mediácii

Pri príležitosti 20. výročia prijatia Zákona o mediácii na Slovensku a 10. výročia vzniku Asociácie rodinných mediátorov Slovenska sa uskutoční V. medzinárodná konferencia o aktuálnom stave využívania mediácie pri riešení rodinných konfliktov. Konferencia 20 ROKOV MEDIÁCIE NA SLOVENSKU: CIELE A REALITA RIEŠENIA RODINNÝCH SPOROV sa uskutoční v dňoch 15. - 16. marca 2024 v Bratislave. Nad podujatím prevzala záštitu prezidentka Slovenskej republiky pani Zuzana Čaputová.

III. medzinárodná konferencia o rodinnej mediácii

Organizátori - Asociácia rodinných mediátorov Slovenska, Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv.Alžbety a Slovenský inštitút pre mediáciu a alternatívne riešenie sporov opäť privítajú mediátorov zo Slovenska a Českej republiky. Konferencia sa zameriava na postavenie mediátora v rodinných sporoch a interdisciplinárnu spoluprácu vo veciach rodinného práva. Hlavným zámerom je pokúsiť sa nájsť najvhodnejšiu spoločnú cestu na spoluprácu pre všetkých, ktorí sa danou problematikou zaoberajú. Na konferencii vystúpia psychológovia, advokáti, sudcovia, zástupcovia UPSVaR, aktívni mediátori a odborníci na rodinnú problematiku zo Slovenska a Českej republiky. Tzv. Cochemský model priblíži Mgr. Vladimír Polák z Okresného súdu Nový Jičín, ktorý ho ako prvý sudca aplikoval do praxe v Českej republike. Veríme, že konferencia opäť prinesie veľa otázok a najmä veľa riešení pre všetkých odborníkov v oblasti rodinných sporov.                            

 

PROGRAM KONFERENCIE

POZVÁNKA NA KONFERENCIU

ORGANIZAČNÉ POKYNY

PRIHLÁŠKA NA KONFERENCIU

 

Všetky články

Top